Kelera's Born To Amaze

"Maze"

Född: 2021-09-24   


Titlar:

 

Hälsa:

HD:

ED:

Patella:

Rygg:

Hjärtultraljud:

Höjd: 46cm


Fodertik, bor hos Anna Bengtsson


Övriga meriter:

- Känd mentalstatus med 1:a på skott

Videos:

https://www.instagram.com1

https://www.instagram.com2

https://www.instagram.com3


Video på MH finns för de som är intresserade, kontakta mig så får du länk


Mer info kommer

Fler bilder

INFO OM FÖRÄLDRAR

 Kuba x Iver

0,0% inavelsgrad

Mortisia Addams In Nero Dell Sasso Del'Aquila

Född

HD

ED

Rygg

Ögon

Hjärt-UL

Patella

Tandstatus

MH

MT

Vikt

Höjd

Ägare

2017-08-10

A/A

Ua

Ua 2020

Ua som valp i Italien

Ua 2020

Ua (Italien+Sverige)

Fulltandad, korrekt bett

Genomfört

-

15,5kg

48cm

Fodervärd Helena

Kubas MH spindel

Mina tankar om kombinationen.

Till Kuba letade jag efter hanar från välutvärderade kullar, skottfasta, och mycket lekslust. När en parning för Iver ställdes in så slog jag till och frågade Sabine om jag kunde få låna honom till Kuba vilket hon sa ja till och det är jag väldigt glad över. Tack Sabine! Då Iver är 9 år så vill jag inte vänta till Kubas eventuella kull nr 2 då man aldrig vet när hanens sperma slutar vara bra i denna ålder.


Iver kommer från en kull där 9/9 i kullen har Godkända MT:n, 8/9 har titeln KORAD, den som ej har de har inte gjort exteriörbeskrivningen. Alla Ivers syskon är friröntgade, 7st HD A och 2st HD B, alla ED Ua.


Jag tror och förväntar mig att kombinationen ger trygga stabila hundar, med bra naturlig på och av-knapp. Föriga hundar som älskar att jobba och helst aldrig sluta. Jag förväntar mig även väldigt formbara valpar som är störningståliga och har lätt till att fokusera och som vill göra sitt bästa. Samt är lättbelönade.

 

Promotion Buell Cyclone

KORAD,RLDN&F&A&M,SE FREECH,NO FREECH,SE HTMCH,NO HTMCH,

SE LCH,SE RALLYCH,NO UCH  

Född

HD

ED

Rygg

Ögon

Hjärt-UL

Patella

Tandstatus

MH

MT

Vikt

Höjd

Ägare

2012-03-15

B/A

Ua

Ua 2018

Ua 2017

Ua 2016+2021

Ua 2018

 Fulltandad, korrekt bett

Genomfört

511 poäng

19kg

51cm

Sabine Åström, Kennel Benrinal

Ivers MH spindel

Mattes ord om Iver

Iver är en lättsam hund som tar livet med en klackspark och har en positiv inställning till livet. Han är social utan vara översocial, vill gärna trycka sig mot personer för bli kliad både de han känner och de han inte känner.

Han har ingen integritet eller vakt i sig, därför inga problem att ha runt främmande barn eller lämna bort honom. Han har en stor arbetsmotor och i arbete tar hans energi inte slut. Han går inte ned sig heller om det blir fel utan taggar snarare igång ännu mer och ger sig inte. Jag har inte behövt höja honom i arbete, hans tryck och energi räcker så det blir över.

Men när han pausas eller inte gör något har han en fantastisk avknapp som lätt kan lura en. Därutöver obrydd av att vara i nya miljöer. Detta har varit två av hans stora styrkor vid större tävlingar samt mästerskap då tävlingarna skett i mässhallar att han blir inte trött av allt runt omkring.

Vid 1.5 års ålder vann han SM 2013 i finalringen på Stockholms hundmässa. Han är lättsam att träna, lättbelönad både med godis, socialt och leksak. Han har naturligt ett kraftig bett och sitter fast vid dragkamp. Även haft naturligt att han gärna kommer tillbaka med saker samt inte haft några problem med arbete i skogen (spår och sök). Sedan är träning i sig belöningen för honom.


Som kelpie är Iver lite hårdare än genomsnittet vilket märktes på hans MT, men inte svår varken i vardagen eller i träning för det. Har inga rädslor eller känslig för något. Tycker allt är roligt och är nyfiken på saker. Naturligt duktig på fokusera och inte störningskänslig. Var lättsam redan som valp, han var en drömvalp för mig. Han har lämnat trevliga valpar tidigare som även dem jobbar i olika sporter och vissa i Australien har provat valla. Jag har själv en valp efter Iver som jag är väldigt, väldigt nöjd med och precis som Iver var hon en drömvalp! Även hon tävlade på SM i finalringen på Stockholms Hundmässa som 1.5 åring. Jag är väldigt nöjd med Iver likaså hans valpar.

Videos: