Kennel Kelera's är en liten uppfödning av rasen Australian Kelpie. Mitt mål med aveln är att få fram friska och mentalt bra individer med mycket arbetslust.Jag som driver kenneln heter Erika och jag håller till i Almunge, utanför Uppsala. ​Bakgrunden till kennelnamnet är min Era som är döpt efter mig (ta bort i & k ur mitt namn så blir det Era) och sedan har jag slagit ihop rasen och hennes namn (KELpie ERA). Hon kommer alltid vara min drömhund och anledningen till att jag startar denna kennel.

En kelpie för mig är en outtröttlig hund som hänger med på allt med glädje och som alltid ger allt. Jag vill ha bra kamp och föremålsintresse. Jag vill ha outtröttliga  hundar som ber om arbete men utan att det slår över i stress.

Valp säljs enbart till aktiva hem. Det viktigaste är att hunden får ett aktivt kärleksfullt hem där den är en familjemedlem. Jag lägger stor vikt i att ha en bra kontakt med mina valpköpare i med- och motgångar.


Länk till Kelpieklubben där det finns nyttig info att läsa för dig som funderar på att skaffa en kelpie.

Mina krav på dig som valpköpare:

  • HD samt ED röntga hunden när den är 12-18 mån.
  • Gå MH när den är 12-18 mån gammal

 

Och detta är för att jag ska kunna utvärdera mina kullar och mina avelshundar.

 

Valparna levereras alltid registrerade i SKK, veterinärbesiktigade, ID märkta, vaccinerade, avmaskade och Jag använder SKK’s köpeavtal.

Jag har valparna dolda fel försäkrade i 3 år.


Jag behåller fri prövningsrätt vid försäljning.

Kenneln sponsras av: