Kennel Kelera's är en liten uppfödning av rasen Australian Kelpie. Mitt mål med aveln är att få fram friska och mentalt bra individer med mycket arbetslust.


Jag som driver kenneln heter Erika och jag håller till i Almunge, utanför Uppsala. ​En kelpie för mig är en outtröttlig hund som hänger med på allt med glädje och som alltid ger allt. Jag vill ha bra kamp och föremålsintresse. Jag vill ha outtröttliga  hundar som ber om arbete men utan att det slår över i stress.

Valp säljs enbart till aktiva hem. Jag önskar också att du är insatt i rasen och vet vad du köper. En kelpie behöver få jobba med både kropp och knopp för att må bra och säljes därför ej till sällskap. Jag lägger stor vikt i att ha en bra kontakt med mina valpköpare i med- och motgångar.


Bakgrunden till kennelnamnet är min Era där jag har slagit ihop rasen och hennes namn (KELpie ERA).


Länk till Kelpieklubben där det finns nyttig info att läsa för dig som funderar på att skaffa en kelpie.

Mina önskemål på dig som valpköpare:


  • HD samt ED röntga hunden när den är 12-18 mån.
  • Gå MH när den är 12-18 mån gammal
  • Att du är insatt i rasen och vet vad den kräver för att må bra.


Och detta är för att jag ska kunna utvärdera mina kullar och mina avelshundar.

Jag lägger också väldigt stor vikt i våran kommunikation och relation då jag vill ha kontakt genom åren i med och motgångar.


Jag annordnar kull MH.


Valparna levereras alltid registrerade i SKK, veterinärbesiktigade, ID märkta, vaccinerade, avmaskade och Jag använder SKK’s köpeavtal. Jag har valparna dolda fel försäkrade i 3 år.


Jag behåller fri prövningsrätt vid försäljning.

Kenneln sponsras av: