PLANERAD VALPKULL 2021 MELLAN:

Mortisia Addams In Nero Del Sasso Dell'Aquila           X                    Australian Mates E'Maks  

 Kuba x Maks

0,0% inavelsgrad

Född: 2015-08-19

HD A

ED Ua

Rygg Ua 2016

Ögon Ua 2018

Hjärtultraljud Ua 2018korrekt bett, saknar en p1

MH, 1:a på skott


Vikt: 19kg

Höjd: 50cm

Född: 2017-08-10

HD A

ED Ua

Ryggröntgen Ua 08/2020

Ögon Ua (som valp i Italien)

Hjärtultraljud Ua 08/2020

Patella Ua (italien)


Korrekt bett, fulltandad

MH


Vikt: 16kg

Höjd: 47cm 

Valpar beräknas födas första veckan i mars!

tar ej emot fler intresseanmälningar för tillfället

Kubas MH spindel

Kuba: INFO

Maks MH spindel

Maks: INFO

Maks har en otrolig arbetslust. Han ger alltid 100% oavsett vad man hittar på med honom. Otroligt förig och vill alltid göra sitt bästa. Inte det minsta störningskänslig. Maks har enbart fokus på mig. Bra leklust, bra kamp. Funkar att träna med både lek, godis och social belöning.

Till vardags är Maks en väldigt lätt hund, bra on-offknapp. Har inga problem med att vara utan någon direkt stimulans ett par dagar. Hemma är han världens kelgris, att ligga i ens famn på rygg är det bästa som finns. Han älskar även att pussas. Inte speciellt social med människor eller hundar som han inte känner. Har inga problem med att främlingar skulle hantera eller hälsa på honom men inget han heller väljer före mig eller träning/tävling. Maks älskar att få jobba och är väldigt lättlärd.

Funkar inte tillsammans med okastrerade hanar men det är inget som någonsin varit något problem i tränings och tävlingssammanhang. Maks bor tillsammans med en 7 årig amstaff hane som är kastrerad och där har aldrig varit något bekymmer mellan dem två. Har ett rätt starkt resursförsvar när det kommer till andra hundar. Han vill inte ha fram andra hundar till sig eller till oss när vi tränar. Maks går alltid lös, aldrig någonsin dragit på vilt.


Maks tränar och tävlar i lydnad och agility. Är uppflyttad till klass 3 i lydnad och tävlar i klass 3 i både agilityklass och hoppklass. Vi har även testat spår ett antal gånger vilket Maks tycker är väldigt roligt. Han har ett jädra driv i spåret med låg nos och ger aldrig upp. Han största bekymmer i spåret är att han har så bråttom framåt. Vi har även vallat får ett par gånger med honom, han har stort intresse för fåren, dock har vi inte kommit så långt med detta utan mest förflyttat fåren vilken har gått väldigt bra.

Maks bor inte tillsammans med några barn men då jag har nio syskonbarn så är han väldigt van vid barn. Och han tycker mycket om barn, det bästa är när barnen kastar leksaker som han får komma tillbaka med

Mina ord om Maks: Maks är helsyskon till min Era och de två är väldigt lika på många sätt.

Maks är min absoluta favorit kelpiehane. En otrolig arbetslust som man sällan ser hos en kelpie enligt mig. En enorm will to please, Mjuk och förig men inte för mjuk. Fin kamplust och outtröttlig. Skottfast.Socialt trygg men obrydd i träning/tävlingssammanhang. Väldigt kelsjuk och mysig hemma. Gick ej igenom MT pga för lydig på del 2 där han ej gick fram på sakerna utan släppte allt i samma sekund som överraskningarna skedde, skulle ej ha gått med matte då hon har för bra pli på honom.

Jag tror dessa 2 kompletterar varandra väldigt bra, 2 trevliga stabila hundar med bra arbetsmotor. Bra spårnäsor båda två och mycket will to please. 


Förväntar mig avkommor som blir åt det mjukare hållet med en fin arbetslust och förighet. Stor kapacitet för diverse hundsporter. Fint föremålsintresse och stabila, miljöstarka hundar i vardagen med fina naturliga av-knappar.

(endast mina förväntningar)

Mina krav på dig som valpköpare:


  • HD samt ED röntga hunden när den är 12-18 mån.
  • Gå MH när den är 12-18 mån gammal
  • Att du är insatt i rasen och vet vad den kräver för att må bra.


Och detta är för att jag ska kunna utvärdera mina kullar och mina avelshundar.

Jag lägger också väldigt stor vikt i våran kommunikation och relation då jag vill ha kontakt genom åren i med och motgångar.


Jag annordnar kull MH.


Valparna levereras alltid registrerade i SKK, veterinärbesiktigade, ID märkta, vaccinerade, avmaskade och Jag använder SKK’s köpeavtal. Jag har valparna dolda fel försäkrade i 3 år.


Jag behåller fri prövningsrätt vid försäljning.