Mortisia Addams In Nero Dell Sasso Del'Aquila

"Kuba"

Född: 2017-08-10      Reg nr: SE46093/2020

 

Titlar:

 

Hälsa:

HD A

ED 0(Ua)

Hjärtultraljud Ua 08-2020(kard:Jens häggström, UDS)

Ryggröntgen Ua 08-2020

Patella Ua (Italien+Sverige)

Ögon Ua 2017 (från Italien)

Korrekt bett, fulltandad

brutit svanstippen som liten, ej medfött

MH

Vikt: 15,5kg

Höjd: 48cm

Kuba är en import från Italien som flyttade till Sverige som 1,5 åri,g, 2019. En trygg hund i olika miljöer och har en fantastiskt fin av- och påknapp. En tik som är väldigt arbetsvillig, förig och mjuk. Kuba har stor matdriv i träningen och det räcker gott och väl med torrfoder om man vill behålla sina fingrar (haha), Hon tar socialbelöning väldigt fint och älskar när hon får springa och ta leksaker, samt kampar fint med matte. Hon har fint fokus i träningen och är störningstålig. Funkar ihop med de allra flesta hundar och har ett fint hundspråk.

Kuba bor i en familj med 2 småbarn och där har hon visat sig vara en väldigt fin familjemedlem och kompis till barnen. Jag har även tagit med henne till mina syskons barn och jag har nog aldrig sett en hund med så trevligt beteende och lugn mot barnen. Hemma är hon världens kelgris och gillar att vara nära. går ofta lös och jagar ej vilt. Super fin spårnäsa där hon är väldigt noggrann.

Kuba har bott i en hundgård sina första 1,5 år i livet i Italien långt ute på landet, och haft en tuff start. Därmed har hon ej fått samma grund som våra hundar.

Men här i Sverige har hon verkligen bevisat vilken trevlig och trygg hund hon är och har aldrig visat några rädslor.


Kuba kommer från en kull på totalt 9 valpar (5H & 4T). Varav 4 röntgade, alla HD A ED UA.

Båda föräldrar HD A ED UA. Och båda deras föräldrar har också HD A ED UA.


Fodervärd: Helena Grundström, Eskilstuna

Matte Helenas ord om Kuba:


"Kuba är en helt fantastisk hund som hela vår familj förälskat sig i. Hon är explosiv och ger allt i arbete medan hon direkt kopplar av när hon blir pausad oavsett om det är fastkopplad, i bilen eller hemmet. Jag har aldrig träffat en hund med så enkel på- och avknapp. Hon lever i en småbarnsfamilj där det kan vara mycket stök och stim men hon bryr sig inte om det utan tar varje chans för vila.

Kuba har en fenomenal näsa som hon gillar att använda. En väldigt seriös tjej i spårmarken. Hon är social och vänlig mot alla typer av människor och gosar gärna med precis vem som helst. Hon är snäll och har kommit överens med alla hundar hon träffat hittills men säger ifrån till för buffliga hundar. 

Vi är så nöjda med henne och är helt förbluffade över hur snabbt hon anpassat sig till en helt ny vardag. Hon är förig och går lös på de flesta promenader. Lyssnar väldigt mycket på vårt tonläge och ett mjukt ajaj räcker för att hon ska vända väg eller låta bli att gå fram till en fotbollssparkande unge. Väldigt enkel hund att ha i vardagen, kan slappna av och vila överallt! Hon följer med och lämnar och hämtar på förskolan. Agerar kontorshund två dagar i veckan, följer med hem till kompisar, möten och evenemang.


Vi är väldigt glada över att hon kommit till vår familj och ser fram emot att fortsätta följa hennes utveckling både i vardag och i träning."

Hon gör ett trevligt MH för att vara över 3år gammal och ha en del i "bagaget" och utifrån hennes förutsättningar. Hon fick tyvärr en tråkig 5:a på skott. Som hon inte alls förtjänade... En 3:a mer sannolikt. När skotten fyras av så stannar hon upp vänder blicken mot skytten och kollar. Återgår sedan till springandet/leken med matte (nytt för 2020 på MH) med en liten hastighetsförändring. Ryggar ej ifrån och blir inte rädd under något av de 4 skotten, mer fundersam och låser blick mot skytt. Försöker verkligen inte fly som en 5:a är!


Till vardags har matte inte märkt något och de promenerar ibland vid en skjutbana där Kuba inte alls bryr sig. Samt så var hon helt obrydd på nyårsafton med alla raketer. Kuba har en halvbror i Sverige (Black River Kennel Quick Fix) som genomfört både MH och gk MT och är skottfast samt så är Kubas systerson Black River Kennel Vlad skottfast och gjort ett trevligt MH han med.

Bilder

Klicka på bilderna för att se dom större

Kubas släktingar

Mamma: Fiamma-Chocolate

pappa: Confortably Numb

Syster: Mercoledi Addams At Black River Del Sasso Dell'Aquila

Syster:Magali Black&Tan Del Sasso Dell'Aquila

Bror: Mizra Chocolate Del Sasso Dell'Aquila

STAMTAVLA:

Bror: Mr Krab Black Del Sasso Dell'Aquila

Bror: Mistral Chocolate Del Sasso Dell'Aquila

Syster: Menta e cioccolato Del Sasso Dell'Aquila

Bror: Mago Merlino Chocolate Del Sasso Dell'Aquila