Mortisia Addams In Nero Del Sasso Dell'Aquila

"Kuba"

Mamma till B-Kullen & C-kullen

Kuba är en import från Italien som flyttade till Sverige som 1,5 åring. Hon bevisade redan på flygplatsen vilken fantastik trygg tjej hon var, hon stod bland människor, bilar som körde förbi, som tutade, resväskor som rullade och allt annat som finn på en flygplats, helt obrydd och det var 2a gången hon var inne i en stad i sitt liv. En väldigt balanserad tjej som är trygg, social och har ett milt lynne. Hon är mjuk och förig, går ofta lös och jagar ej vilt och har en fantastisk av- och påknapp. Hon gillar att träna och gör det med glädje och fart, men har såklart inte fått samma grund som våra svenska hundar fått. Men är inte en sämre hund för det.


Hon har stort matdriv och gör allt för allt sorts godis/mat. Har även fin leklust men inte lika bra "slita dra" vilket kan ha att göra med uppväxten, men med matte kampar hon fint och tycker det är kul. Super fin spårnäsa där hon är väldigt noggrann.


Hon funkar bra ihop med andra hundar och har bra hundspråk men inte super lekig av sig. Kuba bor i en familj med 2 småbarn och där har hon visat sig vara en väldigt fin familjemedlem och kompis till barnen. Jag har även tagit med henne till mina syskons barn och jag har nog aldrig sett en hund med så trevligt beteende och lugn mot barnen. Hemma är hon världens kelgris och gillar att vara nära. 


Kuba kommer från en kull på totalt 9 valpar (5H & 4T). Varav 4 röntgade, alla HD A ED UA.

Båda föräldrar HD A ED UA. Och båda deras föräldrar har också HD A ED UA.


Kuba är mamma till B-kullen som hitills visat sig vara ett gäng glada trygga hundar. Valpköparna har påpekat att de är otroligt stabila mentalt, har fina av- och påknappar och trygga i sig själva, vilket är superkul! arbetvillga och väldigt enkla hundar.


Kuba är ej tävlad i något ännu pga mattes tidsbrist.


fodervärd: Helena Grundström, Eskilstuna

Född: 2017-08-10      Reg nr: SE46093/2020

 

Titlar:

 

Hälsa:

HD A/A

ED Ua

Hjärtultraljud Ua 08-2020(kard:Jens häggström, UDS)

Ryggröntgen Ua 08-2020

Patella Ua (Italien+Sverige)

Ögon Ua 2017 (från Italien)

Korrekt bett, fulltandad

brutit svanstippen som liten, ej medfött

MH

Höjd: 48cm

Kubas MH-spindel

Hon gör ett trevligt MH för att vara över 3år gammal och ha en del i "bagaget" från Italien och utifrån hennes förutsättningar. Hon fick tyvärr en tråkig 5:a på skott. Som hon inte alls förtjänade... Borde varit en 3-4. När skotten fyras av så stannar hon upp och kollar mot skytten. Återgår sedan till springandet/leken med matte (genomfördes så 2020 på MH). Ryggar ej ifrån under något av de 4 skotten, mer fundersam och låser blick mot skytt. Försöker inte fly som en 5:a är!


Till vardags har matte inte märkt något och de promenerar ibland vid en skjutbana där Kuba inte alls bryr sig. Samt så var hon helt obrydd på nyårsafton med alla raketer. Kuba har en halvbror i Sverige (Black River Kennel Quick Fix) som genomfört både MH och gk MT och är skottfast samt så är Kubas systerson Black River Kennel Vlad skottfast och gjort ett trevligt MH han med.


Alla 6 av hennes avkommor i första kullen har hört skott vid flera tillfällen och visar ingen berördhet. 5 av 6 har nu även gjort MH, alla skottfasta.

Matte Helenas ord om Kuba:


"Kuba är en helt fantastisk hund som hela vår familj förälskat sig i. Hon är explosiv och ger allt i arbete medan hon direkt kopplar av när hon blir pausad oavsett om det är fastkopplad, i bilen eller hemmet. Jag har aldrig träffat en hund med så enkel på- och avknapp. Hon lever i en småbarnsfamilj där det kan vara mycket stök och stim men hon bryr sig inte om det utan tar varje chans för vila.

Kuba har en fenomenal näsa som hon gillar att använda. En väldigt seriös tjej i spårmarken. Hon är social och vänlig mot alla typer av människor och gosar gärna med precis vem som helst. Hon är snäll och har kommit överens med alla hundar hon träffat hittills men säger ifrån till för buffliga hundar. 

Vi är så nöjda med henne och är helt förbluffade över hur snabbt hon anpassat sig till en helt ny vardag. Hon är förig och går lös på de flesta promenader. Lyssnar väldigt mycket på vårt tonläge och ett mjukt ajaj räcker för att hon ska vända väg eller låta bli att gå fram till en fotbollssparkande unge. Väldigt enkel hund att ha i vardagen, kan slappna av och vila överallt! Hon följer med och lämnar och hämtar på förskolan. Agerar kontorshund två dagar i veckan, följer med hem till kompisar, möten och evenemang.


Vi är väldigt glada över att hon kommit till vår familj och ser fram emot att fortsätta följa hennes utveckling både i vardag och i träning."


STAMTAVLA

Kuba

Kubas släktingar

Mamma: Fiamma-Chocolate

pappa: Confortably Numb

Syster: Mercoledi Addams At Black River Del Sasso Dell'Aquila

Syster:Magali Black&Tan Del Sasso Dell'Aquila

Bror: Mizra Chocolate Del Sasso Dell'Aquila

Bror: Mr Krab Black Del Sasso Dell'Aquila

Bror: Mistral Chocolate Del Sasso Dell'Aquila

Syster: Menta e cioccolato Del Sasso Dell'Aquila

Bror: Mago Merlino Chocolate Del Sasso Dell'Aquila

Fler bilder