Kuba är en import från Italien som flyttade till Sverige som 1,5 årig 2019. En trygg hund i olika miljöer och har en fantastiskt fin av- och påknapp. En tik som är väldigt arbetsvillig, förig och mjuk. En hund som gör allt för en godisbit och älskar att träna. Funkar ihop med de allra flesta hundar och har ett fint hundspråk.

Kuba bor i en familj med 2 småbarn (1 spädbarn) och där har hon visat sig vara en väldigt fin familjemedlem och kompis til barnen. Jag har även tagit med henne till mina syskons barn och jag har nog aldrig sett en hund med så trevligt beteende och lugn mot barnen. Hemma är hon världens kelgris och gillar att vara nära. går ofta lös och jagar ej vilt. Super fin spårnäsa där hon är väldigt noggrann.

Kuba har bott i en hundgård sina första 1,5 år i livet i Italien långt ute på landet, och haft en tuff start. Därmed har hon ej fått samma grund som våra hundar, så det finns en del att önska i kamplusten.

Men här i Sverige har hon verkligen bevisat vilken trevlig och trygg hund hon är och har aldrig visat några rädslor.


Kuba kommer från en kull på totalt 9 valpar (5H & 4T). Varav 4 röntgade, alla HD A ED UA.

Båda föräldrar HD A ED UA. Och båda deras föräldrar har också HD A ED UA.


Fodervärd: Helena Grundström, Eskilstuna

Född: 2017-08-10      Reg nr: SE46093/2020

 

Titlar:

 

Hälsa:

HD A

ED 0(Ua)

Hjärtultraljud Ua 08-2020(kard:Jens häggström, UDS)

Ryggröntgen Ua 08-2020

Patella Ua (från Italien)

Ögon Ua 2017 (från Italien)

Korrekt bett, fulltandad

brutit svanstippen som liten, ej medfött

MH ska göras höst 2020

Vikt: 16kg

Höjd: 47cm

Mortisia Addams In Nero Del Sasso Dell'Aquila

"Kuba"

Matte Helenas ord om Kuba:


"Kuba är en helt fantastisk hund som hela vår familj förälskat sig i. Hon är explosiv och ger allt i arbete medan hon direkt kopplar av när hon blir pausad oavsett om det är fastkopplad, i bilen eller hemmet. Jag har aldrig träffat en hund med så enkel på- och avknapp. Hon lever i en småbarnsfamilj där det kan vara mycket stök och stim men hon bryr sig inte om det utan tar varje chans för vila.

Kuba har en fenomenal näsa som hon gillar att använda. En väldigt seriös tjej i spårmarken. Hon är social och vänlig mot alla typer av människor och gosar gärna med precis vem som helst. Hon är snäll och har kommit överens med alla hundar hon träffat hittills men säger ifrån till för buffliga hundar. 

Vi är så nöjda med henne och är helt förbluffade över hur snabbt hon anpassat sig till en helt ny vardag. Hon är förig och går lös på de flesta promenader. Lyssnar väldigt mycket på vårt tonläge och ett mjukt ajaj räcker för att hon ska vända väg eller låta bli att gå fram till en fotbollssparkande unge. Väldigt enkel hund att ha i vardagen, kan slappna av och vila överallt! Hon följer med och lämnar och hämtar på förskolan. Agerar kontorshund två dagar i veckan, följer med hem till kompisar, möten och evenemang.


Vi är väldigt glada över att hon kommit till vår familj och ser fram emot att fortsätta följa hennes utveckling både i vardag och i träning."

Klicka på bilderna för att se dom större

STAMTAVLA: